Aktuality

Primátor zvolal krízový štáb v súvislosti s avizovaným intenzívnym dažďom

POCASIE

Meteorológovia predpovedajú na území Slovenska v najbližších dňoch extrémne zrážky a silný vietor. V okrese Levoča sa podľa SHMÚ ojedinele očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 70 až 120 mm 🌧️. Tento úhrn predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná intenzita a množstvo zrážok sú v tejto ročnej dobe a oblasti bežné, no môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu. Z tohto dôvodu je na územie okresu Levoča od dnešného dňa až do pondelka vydaná výstraha 1. stupňa.

V tejto súvislosti zvolal dnes ráno primátor mesta Levoča Miroslav Vilkovský krízový štáb, na ktorom sa okrem vedenia mesta zúčastnili aj vedúci krízového riadenia, Technických služieb mesta Levoča, Sociálneho podniku, Mestskej polície a Lesov mesta Levoča. Cieľom stretnutia bolo zosumarizovať postupy a zabezpečiť nevyhnutné materiálne a technické prostriedky potrebné na zvládnutie rôznych situácií.

  • Sociálny podnik mesta Levoča má v prípade potreby pripravené vrecia s pieskom a vozidlá.
  • Lesy mesta Levoča vykonali obhliadku rizikových lokalít a pripravili stroje a vozidlá, ktoré by mohli byť potrebné.
  • Technické služby mesta Levoča zregulovali stav vodného stĺpca na vodnej nádrži v Levoči, aby dokázala absorbovať výdatné zrážky bez zvýšenia prietoku Levočského potoka 🌊. Počas nasledujúcich dní budú v pohotovosti.
  • Mestská polícia je taktiež v pohotovosti.
  • UPOZORNENIE: Rómsky festival ROMANE MIRIKLE sa presúva do Mestského kina