Aktuality

Levočské babie leto 2024 prinieslo šesť výnimočných koncertov!

_DSC8816

Tento ročník medzinárodného festivalu vážnej hudby v Levoči otvoril Litomyšlský symfonický orchester s dielami Antonína Dvořáka a Bedřicha Smetanu. Vrcholom koncertu bola svetová premiéra častí kantáty „Pověsti české“ .

V utorok vystúpilo Moyzesovo kvarteto v spojení s klavíristom Markom Vinerom z Veľkej Británie a slovenským kontrabasistom Robertom Vivarim. Vo štvrtok nás očarili priatelia z Maďarska, Haydn Barytontrio spolu s britským tenorom Philipom Sheffieldom .

Piatkový koncert bol venovaný cyklu „Winterreise“ od Franza Schuberta, ktorý predviedli Philip Sheffield a Mark Viner. Záver festivalu patril svetoznámemu Wihanovmu kvartetu z Českej republiky, ktoré zahrali skladby od Leoša Janáčka, Antonína Dvořáka a Bedřicha Smetanu .

Súčasťou festivalu bola aj výstava diel českého maliara Tavíka Šimona v Galérii mesta Levoča, ktorú si stále môžete pozrieť do 2. novembra .

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Ďakujeme všetkým účinkujúcim aj našim návštevníkom za úžasnú atmosféru! Už teraz sa tešíme na ďalší ročník tohto krásneho hudobného sviatku!

Galéria