IMG_1918 2

AKO PREBIEHALA TAJOMNÁ LEVOČA ? – zhodnotil Miroslav Vilkovský – primátor mesta Levoča

„Milí Levočania,

máme za sebou 21. ročník festivalu „Tajomná Levoča 2024“, a preto je čas na krátke zhodnotenie. Samotný festival sa pripravoval takmer 6 mesiacov, čo zahŕňalo aj prípravu účinkujúcich a technického zázemia. Sme nesmierne radi, že odozva po festivale v roku 2023 bola pozitívna, a to od domácich aj zahraničných návštevníkov mesta. Čo nás nesmierne teší na práve skončenom ročníku festivalu v roku 2024, sú veľmi pozitívne ohlasy, a to napriek drobným nedostatkom, ktorým sa budeme venovať s odstupom času. Snažíme sa prinášať do Levoče známych umelcov, no zároveň dávame priestor aj lokálnym súborom. Inak tomu nebolo ani v práve skončenom ročníku. Niekedy nie je ľahké zladiť naše predstavy s predstavami účinkujúcich a ich časovými možnosťami.

Dovoľte mi ako primátorovi mesta Levoča úprimne poďakovať všetkým pracovníkom Mestského úradu Levoča, Technickým službám mesta Levoča, Sociálnemu podniku mesta Levoča, Mestskému kultúrnemu stredisku mesta Levoča za prípravu a úspešný priebeh tohto podujatia, ako aj paralelne prebiehajúceho Karpatského remeselného trhu. Osobitné poďakovanie patrí Anne Babicovej a oddeleniu cestovného ruchu a rozvoja mesta, Dagmar Spišskej a jej tímu za prípravu podujatia. V neposlednom rade je potrebné poďakovať aj SNM-Spišské múzeum v Levoči pod vedením riaditeľky Dáši Uharčekovej Pavúkovej a všetkým ministerstvám a organizáciám, ktoré finančne alebo materiálne podporili festival „Tajomná Levoča 2024“ (uvedené nižšie).”

——

Realizované s finančnou podporou Ministerstva financií Slovenskej republiky.

Spolufinancované z Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru 2014-2021 a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

Podujatie finančne podporili: Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Ministerstvo financií SR Ministerstvo cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky TATRY SPIŠ PIENINY

——

Kultúra v Levoči Technické služby Mesta Levoča

Galéria