Aktuality

18. ročník Dňa Ľudovíta Štúra v Levoči

IMG_0039

Dňa 22. októbra 2024 sa na Námestí Majstra Pavla v Levoči pri soche Ľudovíta Štúra uskutočnil 18. ročník Dňa Ľudovíta Štúra, organizovaný MO Matice slovenskej v Levoči. Na podujatí vystúpili študentky a študenti Strednej odbornej školy pedagogickej v Levoči pod vedením Božky Švábovej , ako aj dievčenský spevácky zbor Iuventus Paedagogica . Slávnostnú atmosféru doplnili príhovory hostí, medzi ktorými bol aj primátor mesta Levoča Miroslav Vilkovský , ktorý vo svojom prejave povedal:

“Ľudovít Štúr bol mužom, ktorý svojím dielom, svojou energiou a víziou neúnavne pracoval pre budúcnosť slovenského národa. Bol presvedčený, že len vzdelaný národ môže byť slobodný a že len v jednote dokážeme dosiahnuť veľké ciele. Jeho odkaz je dnes pre nás rovnako dôležitý, ak nie dôležitejší, než bol kedykoľvek predtým. Žijeme v dobe, ktorá od nás vyžaduje, aby sme si chránili našu kultúrnu identitu, jazyk a hodnoty, ktoré nám boli zanechané.”

Program zahŕňal hymnu SR , kultúrne vystúpenia a hymnické piesne. Na záver sa konalo posedenie pozvaných hostí . Ďakujeme všetkým za účasť na tomto významnom podujatí!

Galéria